“Maar dokter, ik heb nooit iets ongezonds gedaan”

We willen allemaal gezondheidsproblemen en ziekten voorkomen en tegenwoordig kunnen we het ons niet meer veroorloven om zomaar iets ongezonds te doen. Maar wat is dan een effectieve preventiemaatregel?

We willen allemaal gezondheidsproblemen en ziekten voorkomen en tegenwoordig kunnen we het ons niet meer veroorloven om zomaar iets ongezonds te doen. Maar wat is dan een effectieve preventiemaatregel?

Inhoudsopgave:

Geen schade aanbrengen aan onze gezondheid

We worden er vaak op gewezen dat we onze gezondheid geen schade zouden moeten berokkenen. Als de overheid al aan voorlichting doet over gezondheid dan gaat het meestal over waarschuwingen over deze schadelijke dingen. Dan wordt er met name gedoeld op schade aangericht door roken, en het gebruik van alcohol en drugs.

Er zijn gelukkig veel mensen die om deze reden sigaretten, bier, wijn, sterke drank en drugs vermijden om gezond te blijven. Natuurlijk draagt dit allemaal in zeker mate bij om je gezondheid te behouden. Dit vertegenwoordigt echter maar een beperkte bijdrage aan het behoud van je gezondheid.

Preventie

Ook de meeste preventiemaatregelen van overheidswege snijden geen hout wat betreft het behoud van je gezondheid. De overheid wil gezondheidsproblemen vooral voorkomen door middel van bevolkingsonderzoeken en vaccinaties. Maar deze maatregelen hebben niets te maken met echte preventie.

De overheid ziet bevolkingsonderzoeken naar ziekten zoals borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker als een vorm van preventie. Het doel van deze onderzoeken is om deze vormen van kanker al in een vroeg stadium te diagnosticeren. Dit is echter geen preventie maar vroegdiagnostiek.

Ook al heeft vroegdiagnostiek het voordeel dat je sneller kunt ingrijpen, het is natuurlijk vele malen beter om deze vormen van kanker überhaupt te voorkomen. Ook worden we door de overheid aangezet om vaccinaties te nemen met het idee dat we daarmee bepaalde infectieziekten kunnen voorkomen.

Ook hier geldt dat echte preventie de versterking van het immuunsysteem zou zijn, zodat geen enkele ziekteverwekker een kans heeft. Daarnaast hebben vaccinaties, zoals elk medicijn, te maken met bijwerkingen.

Nooit iets ongezonds gedaan

Het kan zijn dat iemand die rekening houdt met al de hiervoor genoemde vormen van preventie, denkt goed bezig te zijn.Door nooit een sigaret, een borrel of een joint aan te raken denkt hij er alles aan gedaan te hebben om gezond te blijven. Ook door deel te nemen aan alle bevolkingsonderzoeken en vaccinatierondes voelen mensen zich mogelijk veilig.

Echter, ook al schaden wij onze gezondheid niet bewust, dan kan onze gezondheid toch achteruit gaan. Mensen kunnen teleurgesteld worden en voor een raadsel komen te staan als ze toch ziek worden. Dit komt omdat echte preventie iets heel anders is dan de hierboven genoemde maatregelen.

Alleen niet goed voor het lichaam zorgen is namelijk al genoeg om het lichaam schade aan te doen. En omdat dit heel geleidelijk gaat, merken we het vaak niet eens.

Wat dan te doen?

Veruit de belangrijkste reden waardoor onze gezondheid achteruit gaat is doordat we het lichaam niet goed verzorgen. Om de levenskwaliteit te behouden of te verbeteren is het belangrijk om goed voor het lichaam te zorgen.

Een gezonde levensstijl is de allerbeste preventie en de beste manier om je lichaam te ondersteunen en te verbeteren.

Daar zouden in ieder geval de volgende dingen bij moeten horen.

Drink voldoende water

Het belangrijkste wat ons lichaam in voldoende mate nodig heeft is water.

Ons lichaam zou normaal gesproken voor 60 tot 65% uit water moeten bestaan. Water is voor veel processen van groot belang onder andere omdat water voor het grootste deel uit zuurstof bestaat.

Het is ook belangrijk voor het oplossen en afvoeren van gif- en afvalstoffen. Als het water niet voldoende wordt ververst zal het lichaam eerder gif- en afvalstoffen vast blijven houden.

Uitdroging is daarbij een van de belangrijkste oorzaken van een versnelde veroudering.

Vitamine C huid

Neem voldoende vitamine C

Na water komt voldoende vitamine C op de tweede plaats.

Het menselijk lichaam heeft vele verschillende voedingsstoffen nodig om goed te werken. Met de huidige kwaliteit van de voeding, krijgen we onvoldoende van deze voedingsstoffen binnen.

De voedingsstof die echter het meeste ontbreekt, en die een groot verschil kan maken voor de goede werking van uw lichaam, is vitamine C.

vitamine c aan een TAFEl

Andere vitaminen, mineralen & spoorelementen

Als u alleen deze twee dingen al zou doen, zal uw kwaliteit van leven al aanzienlijk kunnen verbeteren. Natuurlijk heeft je lichaam nog veel meer verschillende vitaminen, mineralen en spoorelementen nodig om je gezondheid in stand te houden of te verbeteren. Het zou daarom nog beter zijn om een optimale formule te nemen die de juiste balans aan al deze belangrijke voedingsstoffen bevat. Het zou moeten bestaan uit 16 verschillende vitamines, 11 soorten mineralen en alle spoorelementen.

Gehele formule voor gezondheid

Als je de vitaminen en mineralen inpast in een gezonde levensstijl ben je maximaal bezig met preventie.

Een gezonde levensstijl is nu eenmaal de echte basis van een goede gezondheid.

Als je alles doet wat belangrijk is voor het lichaam, dan zorgt het lichaam er voor dat het in een optimale conditie is.

Het lichaam streeft altijd naar een optimale gezondheid, maar kan dat alleen bereiken met de juiste verzorging.

Een optimale levensstijl vergt wel wat discipline maar het is eigenlijk eenvoudig.

Waar moet je voor zorgen zodat je een leven lang gezond kunt blijven: 

  • wat basiskennis over de werking van je lichaam en het behoud van je gezondheid,

  • gevarieerde en gezonde voeding, met zo min mogelijk geraffineerde koolhydraten en het vermijden van verkeerde vetten,

  • eet zo min mogelijk tussendoortjes en maximaal 3 maaltijden per dag,

  • voldoende water drinken,

  • voldoende beweging en sport,

  • goede en voldoende nachtrust,

  • dagelijkse ondersteuning met de juiste balans en hoeveelheid aan vitaminen, mineralen en  spoorelementen.

Deel dit artikel: