Kunnen stoppen met statines

Kunnen stoppen met statines
2 oktober 2016 admin

Het goede nieuws is dat ik helemaal van de medicijnen af ben! In overleg met de huisarts uiteraard. Al had zij wel enige bedenkingen tegen het stoppen met de statines. Ik was inmiddels goed voorbereid en hoewel mijn cholesterol goed was (3.8) wilde ze toch dat ik doorging. Gezien de goede resultaten was ik het daar niet mee eens en ben nog minder gaan gebruiken. Nu ben ik inmiddels zover dat ik, na weer een controle, helemaal gestopt ben (cholesterol 3.1).
Met de vitaminen, samen met een wijziging in mijn dieet, gaat dat nu heel goed. Ik ben ook gestopt met het medicijn Sarotex (antidepressivum dat mij voorgeschreven werd als pijnstiller).

Ik had al het gevoel dat ik daar mee kon stoppen en nu ik toch bezig was, dacht ik, deze dan ook maar weg! Het enige verschil is dat ik me nu toch wat zenuwachtiger voel. Maar het is hanteerbaar. Mijn nagels zijn nog nooit, of in ieder geval al heel lang niet meer zo sterk geweest. Geen gespleten nagels meer! Op mijn nagels had ik van die lengtestrepen en dat werd de laatste jaren steeds erger. Dit wordt de laatste maanden minder! Daar ben ik ook heel blij mee, het was een doorn in mijn oog…. Ik heb ook nooit meer zo’n “hongergevoel”. Dat vind ik persoonlijk een groot voordeel. Bovendien ben ik een paar kilo afgevallen. Net die kilo’s die ik er maar niet af kreeg! Ik ben dus heel blij! Met mijn man gaat het ook goed. Hij neemt ook z’n vitaminen dagelijks in. Toen ik begon had ik wat bijverschijnselen met de vitaminen maar ik ben blij dat ik heb doorgezet! A.S.

0 reacties

Laat een reactie achter